Nagy mennyiségben A-, C- és K-vitamint, valamint természetes antioxidánsokat (flavonoidokat), makro- és nyomelemeket tartalmaz. Különösen gazdag vasban és káliumban, fontos szelénforrás. Magja rengeteg alfa-linolsavat és omega-3-zsírsavat tartalmaz. Ezen felül magas rosttartalmának köszönhetően segít megakadályozni a székrekedést és a fokozott gázképződést egyaránt. A kiwinek enyhe hashajtó hatása is Lehet. A kiwiben nagyon sok a C-vitamin, az antioxidáns, így összességében nagyon jó hatással van az immunrendszerre, a vérerekre és a kötőszövetekre. Hatékony a gyulladásos betegségek gyógyításában, valamint K-vitamin tartalma a vér alvadását és a csontok összetételének javítását is biztosítja. Hat a vesék munkájára, erősíti a csontokat. A kiwiben előforduló bór nemcsak segíti a kalcium felszívódását, de megakadályozza a kioldást is. A bór jól együttműködik a kalcium és magnézium mellett a foszforral és a D-vitaminnal a csontok és az izmok ellátásában. Ezen felül pedig a kiwi még egy actinidin nevű anyagot is tartalmaz, amely egy kiváló fehérjebontó enzim, ami segít a szervezetünk számára lebontani a fehérjéket.